Passa al contingut principal

L'última baula d’una cadena

La família Feliu, molt vinculada a l'escola, ha presentat el llibre "L'última baula d'una cadena" en el que filles i espòs expliquen les seves reflexions i vivències al voltant de la malaltia que pateix la Montse.

No amagar el cap sota l’ala. Donar una resposta global, en família, al desconcert que provoca la malaltia mental severa quan apareix en un dels membres de la família.

La Montse, professora de Casp, va anar perdent poc a poc la capacitat d’ocupar-se de les seves obligacions de mare i d’esposa. Va ser un procés lent, dolorós, que cadascuna de les filles -la Maria, la Roser i la Núria- , d’edats diferents, van anar vivint amb ritmes diferents. El pare, en tot aquest temps, ha intentat protegir-les i ha tractat de suplir totes les mancances que suposa tenir una mare ingressada, una mare que viu una realitat diferent i que actualment no pot seguir el dia a dia de les seves filles.

Per al pare i les filles, la Montse continua sent l’esposa i la mare. L’estimen i esperen el moment d’anar-la a veure cada setmana. Sí, tenen una mare diferent a la que potser esperaven, però aquesta és la realitat que els ha tocat viure i ara han decidit recollir totes les seves vivències en aquest llibre emotiu, per ordenar les seves idees i per viure, un cop més, un projecte conjunt que a més pot ajudar a encarar amb esperança el descoratjament que provoca la malaltia mental en un familiar proper.

Podeu trobar més informació al blog del llibre.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog