Passa al contingut principal

ESTEM AL CAS, un grup constituït per ex-alumnes de Casp

Es ben segur que entre els ex-alumnes de l’escola trobarem molts grups de música, des dels que fan música clàssica fins “heavy metal”. Aquesta vegada us presentem el grup ESTEM AL CAS, compost principalment per ex-alumnes de la promoció 2008.

ESTEM AL CAS és un grup de pop-folk català fundat a finals de l'any 2005 pel Xavier Caballé (veu, piano, harmònica) i el Pepe Catà (guitarra, veus), ambdós de la promoció 2008.A finals de 2006 s'hi va afegir la Maria Brufau que, amb veu de soprano feia els cors i les percussions. A finals de 2007 es va afegir al grup el Isaac Friedhoff (chelo), també ex-alumne de l’escola de la mateixa promoció. Amb aquesta formació de quatre, van gravar la seva primera maqueta "A l'altre cantó de la frontera" que van publicar al setembre de 2008, i que estava composada per cançons escrites pel Xavier Caballé, que tractaven sobre els aspectes més quotidians de la vida com la nostàlgia, la por, l'amistat o l'amor. El concert de presentació de la maqueta va ser a la Sala Monasterio de Barcelona amb unes 100 persones de públic, una gran part ex-alumnes de l’escola.

Després de diverses actuacions, la gira va acabar al juny de 2009 a la Sala Pom Up, amb la marxa del grup de l’Isaac Friedhoff que s'anava a Estats Units. Abans de la seva marxa, el grup va tenir temps per gravar la seva segona maqueta: "Estudi" . Al novembre de 2009, els Estem al cas, sense Isaac Friedhoff, començaven una nova gira per presentar la maqueta "Estudi": "L'Estudi que gira". Amb la partida de la component femenina per dedicar-se més a fons a altres tipus de música, el grup va incorporar tres nous components: El Xavi Bueno (prom. 2008), que ja havia tocat esporàdicament amb ells, el Josep Mª Riera (prom. 2008) i el Roger Ballester, distribuint-se, respectivament, ukelele, melòdica, guitarra i veus, la bateria, i el violí i trompeta.

La seva darrera actuació va ser a la Sala Dos Rosas, el passat 24 de febrer. Si us voleu fer admiradors, o tenir més informació, ja ho sabeu, aneu al seu perfil de
facebook!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog