Passa al contingut principal

Taules rodones a Batxillerat

Durant els primers dies d’aquest mes de febrer s'han celebrat a l’escola diverses taules rodones informatives pels alumnes de segon de batxillerat, sobre les diferents carreres i sortides professionals. Les taules, organitzades per l’Associació d’Antics Alumnes de Casp, tenien com objectiu apropar als alumnes al món universitari, vist des de dins, i donar-los una informació directa i crítica, respondre totes les qüestions que poguessin plantejar, però també esborrar imatges falses, mites i, sobre tot, engrescar-los davant d’un nou camí que ben aviat encetaran. Els convidats van exposar els principals punts de les seves titulacions i professions, així com el marc de les seves universitats, els canvis seguint la proposta Bolònia, i les seves experiències personals. Per això totes van comptar amb professors i estudiants de diferents cursos.

Tothom va coincidir en què van ser un èxit, i fins i tot podrien afegir, que un luxe. Perquè van poder comptar amb el Dr. Salvador Alsius, que si bé els més joves no coneixen els no tan joves recordarem pel telenotícies de TV3, i que actualment és director de la titulació de Periodisme de la Universitat Pompeu Fabra. A la mateixa taula van estar el Marc Permanyer, Cap de Comunicació i Relacions Externes de l’esmentada universitat, la Montse Botey, Arquitecta i Professora d’Interiorisme a l’Escola d’Art i Superior de Disseny Deià i com a representant dels estudiants, el Pep Jové, Llicenciat en Comunicació Audiovisual i estudiant Màster en Animació IDEC – UPF. Si aquesta va ser la taula més dirigida al món de la comunicació, i sense entrar a detallar totes les taules, trobaríem en la de Dret i Economia, al Degà de Dret d’ESADE, el Dr. Enric Bartlett, acompanyat del president de la nostra Associació, Toni , en representació dels estudis d’ADE, i la Marta Gallego i el Sergi Freijoo, delegats de la darrera promoció de Casp, representant els estudis d'Economia Internacional i Ciències Politiques, de la UPF.

La taula de Ciències va ser presidida pel Dr. Ramón Pujol, president de l’Associació Europea de Medicina Interna, i el Dr. Jordi Ortin, responsable de Formació Continuada de la Facultat de Física, la Laura Estringana i el Joan Carles Bastons, representants dels primers cursos. El Vicerrector de la Universitat Ramón Llull, el Dr. Jordi Riera, va presidir una taula més vinculada amb la psicologia, magisteri i el que usualment diem “lletres”, acompanyat de la Sheila Aguilar, el Pepe Catà i l’Estel Díaz. Finalment el món de la politècnica va quedar en mans de la Dra. Magda Minguell, Sostdirectora del Pla d’Estudis. Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès, el Dr. Lluís Pradell, Catedràtic Departament Teoria del senyal i Comunicacions, i els més joves Pol Olivella i Miquel Àngel Palacios, que van aportar la seva visió peculiar.
Però el que es més notable, és que tots són ex-alumnes de Casp (amb excepció d’una mena d’infiltrada de Sant Ignasi... però que porta els seus fills a l’escola). I a més, com diríem avui, bons referents. I sabeu? Alguns no havien tornat a l’escola des de l’any 1965, però tots recordaven el Raimon i tots van poder saludar-lo!

Des d'aqui moltes gràcies als membres de la Comissió d'AAAA per portar a bon terme aquesta proposta

Maria del Carme Llasat
Promoció 1976

Comentaris

 1. Espero que el meu missatge arribi a una persona que estigui en condicions de respondre'mi. Sóc Ricardo Estarriol i he estat durant 50 anys corresponsal de La Vanguardia a Viena i l'Est d'Europa. he viscut durant molts anys amb Joan Baptista Torelló i Barenys (que en pau descansi) i vaig tenir el privilegi d'atendre'l durant els dos últims anys de la seva vida. Entre les seves coses he trobat una medalla de metall que diu:

  ANTICS ALUMNES ASSOCIATS
  CASP
  Barcelona
  Noces d'or
  Promoció del 1937
  7 novembre 1987.

  Sé de Joan Baptista va començar els seus estudis d'ensenyament mitjà al Col.legi del Sagrat Cor dels Jesuïtes de Casp (Barcelona), on va estar fins que va ser dissolta la Companyia (23 de gener de 1932). Després va continuar a l'Acadèmia Torras i Bages i més tard a l'Acadèmia Lauria, on m'imagino acabar el batxillerat.
  Disposen vostès de la llista dels que eren del seu promición o almenys d'alguna informació sobre la celebració de les noces d'or de 1987?
  Molt agraït, Ricardo Estarriol (estarriol@lavanguardia.es)

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog