Passa al contingut principal

Taules rodones a Batxillerat

Durant els primers dies d’aquest mes de febrer s'han celebrat a l’escola diverses taules rodones informatives pels alumnes de segon de batxillerat, sobre les diferents carreres i sortides professionals. Les taules, organitzades per l’Associació d’Antics Alumnes de Casp, tenien com objectiu apropar als alumnes al món universitari, vist des de dins, i donar-los una informació directa i crítica, respondre totes les qüestions que poguessin plantejar, però també esborrar imatges falses, mites i, sobre tot, engrescar-los davant d’un nou camí que ben aviat encetaran. Els convidats van exposar els principals punts de les seves titulacions i professions, així com el marc de les seves universitats, els canvis seguint la proposta Bolònia, i les seves experiències personals. Per això totes van comptar amb professors i estudiants de diferents cursos.

Tothom va coincidir en què van ser un èxit, i fins i tot podrien afegir, que un luxe. Perquè van poder comptar amb el Dr. Salvador Alsius, que si bé els més joves no coneixen els no tan joves recordarem pel telenotícies de TV3, i que actualment és director de la titulació de Periodisme de la Universitat Pompeu Fabra. A la mateixa taula van estar el Marc Permanyer, Cap de Comunicació i Relacions Externes de l’esmentada universitat, la Montse Botey, Arquitecta i Professora d’Interiorisme a l’Escola d’Art i Superior de Disseny Deià i com a representant dels estudiants, el Pep Jové, Llicenciat en Comunicació Audiovisual i estudiant Màster en Animació IDEC – UPF. Si aquesta va ser la taula més dirigida al món de la comunicació, i sense entrar a detallar totes les taules, trobaríem en la de Dret i Economia, al Degà de Dret d’ESADE, el Dr. Enric Bartlett, acompanyat del president de la nostra Associació, Toni , en representació dels estudis d’ADE, i la Marta Gallego i el Sergi Freijoo, delegats de la darrera promoció de Casp, representant els estudis d'Economia Internacional i Ciències Politiques, de la UPF.

La taula de Ciències va ser presidida pel Dr. Ramón Pujol, president de l’Associació Europea de Medicina Interna, i el Dr. Jordi Ortin, responsable de Formació Continuada de la Facultat de Física, la Laura Estringana i el Joan Carles Bastons, representants dels primers cursos. El Vicerrector de la Universitat Ramón Llull, el Dr. Jordi Riera, va presidir una taula més vinculada amb la psicologia, magisteri i el que usualment diem “lletres”, acompanyat de la Sheila Aguilar, el Pepe Catà i l’Estel Díaz. Finalment el món de la politècnica va quedar en mans de la Dra. Magda Minguell, Sostdirectora del Pla d’Estudis. Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès, el Dr. Lluís Pradell, Catedràtic Departament Teoria del senyal i Comunicacions, i els més joves Pol Olivella i Miquel Àngel Palacios, que van aportar la seva visió peculiar.
Però el que es més notable, és que tots són ex-alumnes de Casp (amb excepció d’una mena d’infiltrada de Sant Ignasi... però que porta els seus fills a l’escola). I a més, com diríem avui, bons referents. I sabeu? Alguns no havien tornat a l’escola des de l’any 1965, però tots recordaven el Raimon i tots van poder saludar-lo!

Des d'aqui moltes gràcies als membres de la Comissió d'AAAA per portar a bon terme aquesta proposta

Maria del Carme Llasat
Promoció 1976

Comentaris

 1. Espero que el meu missatge arribi a una persona que estigui en condicions de respondre'mi. Sóc Ricardo Estarriol i he estat durant 50 anys corresponsal de La Vanguardia a Viena i l'Est d'Europa. he viscut durant molts anys amb Joan Baptista Torelló i Barenys (que en pau descansi) i vaig tenir el privilegi d'atendre'l durant els dos últims anys de la seva vida. Entre les seves coses he trobat una medalla de metall que diu:

  ANTICS ALUMNES ASSOCIATS
  CASP
  Barcelona
  Noces d'or
  Promoció del 1937
  7 novembre 1987.

  Sé de Joan Baptista va començar els seus estudis d'ensenyament mitjà al Col.legi del Sagrat Cor dels Jesuïtes de Casp (Barcelona), on va estar fins que va ser dissolta la Companyia (23 de gener de 1932). Després va continuar a l'Acadèmia Torras i Bages i més tard a l'Acadèmia Lauria, on m'imagino acabar el batxillerat.
  Disposen vostès de la llista dels que eren del seu promición o almenys d'alguna informació sobre la celebració de les noces d'or de 1987?
  Molt agraït, Ricardo Estarriol (estarriol@lavanguardia.es)

  ResponSuprimeix

Publica un comentari

Entrades populars d'aquest blog

L'Antic alumne Guillem Alemany, ens deixa als 22 anys

El passat 7 d'abril ens va deixar el Guillem Alemany Francès, antic alumne de la promoció 2015 que els darrers anys havia col·laborat amb l'associació participant en les taules d'orientació professional de segon de batxillerat. Els seus companys del GCCC li han escrit una vetlla i, juntament amb professors i tota la família de Casp, li han preparat un mural de vetlla virtual. Ho adjuntem a continuació. Descansi en Pau. "Monitors/es, exmonitors/es, professorat i família de Casp, Us comuniquem la trista notícia de la mort dimarts dia 7 d'abril del Guillem Alemany Francès als 22 anys per un atac de cor sobtat. Exalumne de l'escola, participant incondicional de GPAC muntanya i dels campaments d'estiu, va ser durant 5 anys monitor del GCCC, passant per les colònies de 1r i 2n EP i els campaments de 2n ESO.  En les circumstàncies que estem vivint, la família el va haver d'acomiadar en intimitat. Ens trobarem més endavant per compartir el que sentim i fer-n

El nostre estimat Raimon Algueró ens ha deixat

De vegades hi ha notícies que colpeixen per la seva transcendència, i la d'avui és una d'elles. Amb el cor en un puny fem saber que el pare Raimon Algueró S.I., el nostre estimat Raimon, ens ha deixat a l'edat de 85 anys. Va néixer a Barcelona el dia de la Mercè del 1931 i va estudiar als Jesuïtes de Sant Ignasi, a Sarrià. Va fer el noviciat al Monestir de Veruela, a l'Aragó i el mestret a l'escola de Nostra Senyora de Montesión, a Palma de Mallorca. Precisament, en el darrer congrés espanyol d'antics alumnes d'escoles jesuïtes que es va celebrar a Palma de Mallorca, en Raimon va poder retrobar-se amb alguns dels alumnes que havia tingut durant la seva etapa a Montesión, d'on en guardava un gran record. Després va tornar a Barcelona, a Casp, on ha marcat una època i també romandrà al cor de tots els alumnes que han passat per l'escola. Referent per als qui hem estudiat a Casp en els darrers 50 anys, en Raimon ha deixat empremta a generacions d

Comunicat de l'Associació d'Antics Alumnes de Casp sobre la conferència acadèmica del 75è Dia de l'Antic

El proper 8 de novembre l’Associació d’Antics Alumnes de Casp ha organitzat una conferència a càrrec de Maria Eugènia Gay, antiga aluma i degana del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, titulada “L’advocacia i el dret com a garantia de convivència”. En aquest sentit, arran de les queixes, comentaris crítics i una notícia publicada la setmana passada, des de la junta que coordina l’Associació volem fer arribar les següents consideracions:     La conferència en qüestió és un acte acadèmic que s’emmarca, com altres anys, en la celebració del Dia de l’Antic Alumne de Casp i mai ha pretès tenir un contingut polític de cap mena . Veure-hi una mala intencionalitat en aquest sentit no respon a l’objectiu que ens vam marcar a l’hora de planificar aquesta activitat. Davant de la situació política que travessa el nostre país admetem la nostra equivocació en l’elecció del títol de la conferència , perquè no vam tenir en compte que, sense conèixer el veritable contingut, molts anti