Passa al contingut principal

Taules rodones a segon de Batxillerat


El passat dia 8 de febrer es va celebrar la segona edició de la Jornada de Taules Informatives de segon de batxillerat, sobre les diferents carreres i professions. Enguany, es van cancel·lar totes les classes del matí d’aquell dia, a fi de que tots els alumnes poguessin assistir i participar en les taules rodones que desitgessin. Les taules, organitzades per l’Associació d’Antics Alumnes de Casp, en col·laboració amb l’escola, tenien com objectiu apropar als alumnes al món universitari i professional, i animar també als alumnes actuals, amb les trajectòries i testimonis dels que van passar abans qu’ells per l’escola. Totes les taules comptaven amb la presència de professors universitaris, alumnes i professionals. Aquest fet unit al desig de que poguessin estar representades un major nombre de sortides professionals va fer que arribessin a comptar, fins i tot, amb set ponents. En total van comptar amb vint-i-set ponents, més els moderadors, membres de la Junta de l’Associació. Amb l’excepció de dos ponents que estaven vinculats amb l’escola a través dels seus fills, tots els altres eren ex-alumnes de Casp. Aquest any, també es va poder introduir el que diríem una pausa-café, oferta per l’escola, que es va establir com a punt de trobada entre tots els ponents, alguns professors i membres de l’Associació, i, com no, el Raimon.


Aquest any, la taula d’Economia i Dret, va ser presidida pel Toni Martínez (pr.1992), president de l’Associació, i va comptar amb la participació de l’Ignasi Fernández (pr. 1994, UOC), la Pilar Duarte (pr. 2002, ESADE), i la Marta Gallego (pr. 2010), el Sergi Freijoo (pr. 2010) i el Martí Berenguer (pr. 2011), tots tres estudiants de diferents carreres a la UPF. 


La taula de periodisme i arts va ser presidida de nou pel Dr. Salvador Alsius (pr. 1965) director de la titulació de Periodisme de la Universitat Pompeu Fabra, i també vam poder comptar amb el Xavi Muixí (pr. 1986), que tots coneixeu pel Telenotícies de les 10 de BTV, on es, a més, director d’Informatius. El Pere Monguió (UAB) i la Marta Comas (Elisava), ambdós de la promoció de 2006, i el Ramón Fontdevila, van completar la taula amb la seva experiència en relacions públiques, disseny i publicitat. El món de la salut i la biologia va comptar amb la col.laboració doble d’una família: el Dr. Jaume Roigé, Director Assistencial de l’Hospital Vall d’Hebró (UAB) i el seu fill Oriol Roigé (pr. 2009), estudiant de biotecnologia a la UB, a més de la Cristina Sanz (pr. 2010) per infermeria i la Núria de Bolós (pr. 1976) per farmàcia. 


Les ciències vam comptar amb el Dr. Jordi Ortin (pr. 1976), responsable de Formació Continuada de la Facultat de Física de la UB, el Dr. Esteve Corbera (pr. 1994) investigador a la UAB i professor a Cambridge, expert en temes ambientals i desenvolupament, i el Joan Carles Bastons (pr. 2010) com estudiant de matemàtiques i física. El Vicerrector acadèmic d’innovació docent i qualitat de la Universitat Ramón Llull, el Dr. Jordi Riera (pr. 1981), va presidir una taula més vinculada amb la psicologia, treball social, magisteri i humanitats, representat per la Lidia Sànchez (pr. 2009), l’Estel Díaz (pr. 2007), i l’Eulàlia Pagès (pr. 2008) que sols uns dies abans acabava de tornar d’una estada Erasmus. Finalment, els estudiants més interessats en les carreres tecnològiques van poder gaudir de les presentacions i comentaris de la Dra. Magda Minguell, (Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès, UPC), el Dr. Lluis Pradell, Catedràtic Departament Teoria del senyal i Comunicacions de la UPC (pr. 1974), José Ramón Fernández Roure (pr. 1976) que va proporcionar una amplia visió de la formació i sortides dels enginyers de camins, i els més joves Alvaro Lloret (pr. 2010) i Ferran García (pr. 2010), que van aportar la seva visió més fresca de l’entrada al món universitari.

Tothom va coincidir en el seu gran interès i l’èxit tant de convocatòria com de participació. Realment va ser un luxe comptar amb tots ells, i des d’aquí volem agrair a tots els ponents la seva participació, que en alguns casos va implicar fer notables moviments en les seves agendes.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

L'Antic alumne Guillem Alemany, ens deixa als 22 anys

El passat 7 d'abril ens va deixar el Guillem Alemany Francès, antic alumne de la promoció 2015 que els darrers anys havia col·laborat amb l'associació participant en les taules d'orientació professional de segon de batxillerat. Els seus companys del GCCC li han escrit una vetlla i, juntament amb professors i tota la família de Casp, li han preparat un mural de vetlla virtual. Ho adjuntem a continuació. Descansi en Pau. "Monitors/es, exmonitors/es, professorat i família de Casp, Us comuniquem la trista notícia de la mort dimarts dia 7 d'abril del Guillem Alemany Francès als 22 anys per un atac de cor sobtat. Exalumne de l'escola, participant incondicional de GPAC muntanya i dels campaments d'estiu, va ser durant 5 anys monitor del GCCC, passant per les colònies de 1r i 2n EP i els campaments de 2n ESO.  En les circumstàncies que estem vivint, la família el va haver d'acomiadar en intimitat. Ens trobarem més endavant per compartir el que sentim i fer-n

El nostre estimat Raimon Algueró ens ha deixat

De vegades hi ha notícies que colpeixen per la seva transcendència, i la d'avui és una d'elles. Amb el cor en un puny fem saber que el pare Raimon Algueró S.I., el nostre estimat Raimon, ens ha deixat a l'edat de 85 anys. Va néixer a Barcelona el dia de la Mercè del 1931 i va estudiar als Jesuïtes de Sant Ignasi, a Sarrià. Va fer el noviciat al Monestir de Veruela, a l'Aragó i el mestret a l'escola de Nostra Senyora de Montesión, a Palma de Mallorca. Precisament, en el darrer congrés espanyol d'antics alumnes d'escoles jesuïtes que es va celebrar a Palma de Mallorca, en Raimon va poder retrobar-se amb alguns dels alumnes que havia tingut durant la seva etapa a Montesión, d'on en guardava un gran record. Després va tornar a Barcelona, a Casp, on ha marcat una època i també romandrà al cor de tots els alumnes que han passat per l'escola. Referent per als qui hem estudiat a Casp en els darrers 50 anys, en Raimon ha deixat empremta a generacions d

Comunicat de l'Associació d'Antics Alumnes de Casp sobre la conferència acadèmica del 75è Dia de l'Antic

El proper 8 de novembre l’Associació d’Antics Alumnes de Casp ha organitzat una conferència a càrrec de Maria Eugènia Gay, antiga aluma i degana del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, titulada “L’advocacia i el dret com a garantia de convivència”. En aquest sentit, arran de les queixes, comentaris crítics i una notícia publicada la setmana passada, des de la junta que coordina l’Associació volem fer arribar les següents consideracions:     La conferència en qüestió és un acte acadèmic que s’emmarca, com altres anys, en la celebració del Dia de l’Antic Alumne de Casp i mai ha pretès tenir un contingut polític de cap mena . Veure-hi una mala intencionalitat en aquest sentit no respon a l’objectiu que ens vam marcar a l’hora de planificar aquesta activitat. Davant de la situació política que travessa el nostre país admetem la nostra equivocació en l’elecció del títol de la conferència , perquè no vam tenir en compte que, sense conèixer el veritable contingut, molts anti