Passa al contingut principal

Taules rodones a segon de Batxillerat


El passat dia 8 de febrer es va celebrar la segona edició de la Jornada de Taules Informatives de segon de batxillerat, sobre les diferents carreres i professions. Enguany, es van cancel·lar totes les classes del matí d’aquell dia, a fi de que tots els alumnes poguessin assistir i participar en les taules rodones que desitgessin. Les taules, organitzades per l’Associació d’Antics Alumnes de Casp, en col·laboració amb l’escola, tenien com objectiu apropar als alumnes al món universitari i professional, i animar també als alumnes actuals, amb les trajectòries i testimonis dels que van passar abans qu’ells per l’escola. Totes les taules comptaven amb la presència de professors universitaris, alumnes i professionals. Aquest fet unit al desig de que poguessin estar representades un major nombre de sortides professionals va fer que arribessin a comptar, fins i tot, amb set ponents. En total van comptar amb vint-i-set ponents, més els moderadors, membres de la Junta de l’Associació. Amb l’excepció de dos ponents que estaven vinculats amb l’escola a través dels seus fills, tots els altres eren ex-alumnes de Casp. Aquest any, també es va poder introduir el que diríem una pausa-café, oferta per l’escola, que es va establir com a punt de trobada entre tots els ponents, alguns professors i membres de l’Associació, i, com no, el Raimon.


Aquest any, la taula d’Economia i Dret, va ser presidida pel Toni Martínez (pr.1992), president de l’Associació, i va comptar amb la participació de l’Ignasi Fernández (pr. 1994, UOC), la Pilar Duarte (pr. 2002, ESADE), i la Marta Gallego (pr. 2010), el Sergi Freijoo (pr. 2010) i el Martí Berenguer (pr. 2011), tots tres estudiants de diferents carreres a la UPF. 


La taula de periodisme i arts va ser presidida de nou pel Dr. Salvador Alsius (pr. 1965) director de la titulació de Periodisme de la Universitat Pompeu Fabra, i també vam poder comptar amb el Xavi Muixí (pr. 1986), que tots coneixeu pel Telenotícies de les 10 de BTV, on es, a més, director d’Informatius. El Pere Monguió (UAB) i la Marta Comas (Elisava), ambdós de la promoció de 2006, i el Ramón Fontdevila, van completar la taula amb la seva experiència en relacions públiques, disseny i publicitat. El món de la salut i la biologia va comptar amb la col.laboració doble d’una família: el Dr. Jaume Roigé, Director Assistencial de l’Hospital Vall d’Hebró (UAB) i el seu fill Oriol Roigé (pr. 2009), estudiant de biotecnologia a la UB, a més de la Cristina Sanz (pr. 2010) per infermeria i la Núria de Bolós (pr. 1976) per farmàcia. 


Les ciències vam comptar amb el Dr. Jordi Ortin (pr. 1976), responsable de Formació Continuada de la Facultat de Física de la UB, el Dr. Esteve Corbera (pr. 1994) investigador a la UAB i professor a Cambridge, expert en temes ambientals i desenvolupament, i el Joan Carles Bastons (pr. 2010) com estudiant de matemàtiques i física. El Vicerrector acadèmic d’innovació docent i qualitat de la Universitat Ramón Llull, el Dr. Jordi Riera (pr. 1981), va presidir una taula més vinculada amb la psicologia, treball social, magisteri i humanitats, representat per la Lidia Sànchez (pr. 2009), l’Estel Díaz (pr. 2007), i l’Eulàlia Pagès (pr. 2008) que sols uns dies abans acabava de tornar d’una estada Erasmus. Finalment, els estudiants més interessats en les carreres tecnològiques van poder gaudir de les presentacions i comentaris de la Dra. Magda Minguell, (Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès, UPC), el Dr. Lluis Pradell, Catedràtic Departament Teoria del senyal i Comunicacions de la UPC (pr. 1974), José Ramón Fernández Roure (pr. 1976) que va proporcionar una amplia visió de la formació i sortides dels enginyers de camins, i els més joves Alvaro Lloret (pr. 2010) i Ferran García (pr. 2010), que van aportar la seva visió més fresca de l’entrada al món universitari.

Tothom va coincidir en el seu gran interès i l’èxit tant de convocatòria com de participació. Realment va ser un luxe comptar amb tots ells, i des d’aquí volem agrair a tots els ponents la seva participació, que en alguns casos va implicar fer notables moviments en les seves agendes.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog