Passa al contingut principal

Exposició: Parlem del tempsEl proper diumenge 28 d’abril a les 12 hores, a les sales d’exposicions del Museu Palau Mercader, situat entre els jardins del mateix palau, a Cornellà,  s’inaugura l’exposició  “Parlem del temps. Història de l’afició meteorològica a Catalunyaproduïda per l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat,  i comisariada per Maria del Carme Llasat (Prom. 1976).
L’exposició pretén ser un homenatge a tots aquells que desinteressadament o professionalment han col·laborat i col·laboren per millorar el coneixement de la meteorologia a Catalunya i de tot allò en el que influeix en el dia a dia, així com una crida silenciosa per la continuïtat en el demà.  Podeu trobar també una introducció didàctica al món de la meteorologia, la climatologia i el canvi climàtic, i endinsar-vos  en l’eclosió meteorològica de les primeries del segle XX, per acabar amb un joc de contrastos entre l’ahir i l’avui.

A través de la visita coneixereu qui era l’Arnau de Mercader, darrer compte de Bell-lloch que va habitar el Palau, i aficionat a la meteorologia. És gràcies a ell i a la seva correspondència amb el P. Lluis Rodés, S.I.,  que l’exposició ha estat també en una plataforma per donar a conèixer l’Observatori de l’Ebre, fundat pels jesuïtes en 1905 per estudiar fenòmens que es produeixen com a conseqüència de la interacció Terra-Sol, i per demostrar també que la religió, la filosofia i la ciència eren compatibles. L’Observatori va poder mantenir la seva activitat durant la guerra gràcies a la valentia i dedicació del P. Rodés, i les seves dades climàtiques constitueixen sèries de referència per tot el món. Avui en dia la seva tasca, malgrat les dificultats, segueix sent puntera.

Aquells que ho desitgin poden venir a la inauguració. L’exposició restarà oberta fins el 28 d’octubre els caps de setmana. Entre setmana i prèvia petició també estarà oberta a escoles i grups.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog