Passa al contingut principal

OGA Un projecte solidari de membres de l’Associació d’Antics Alumnes de Casp, en portada.

El Jordi Giral (prom.2006), la Marta Romay (prom.2009) i el Pol Olivella (prom.2006) participen des de fa dos anys en un projecte de col·laboració amb Misión y Desarrollo para Goundi (MyDpG), República del Txad. Segons dades de la ONU, el Txad és el cinquè país més pobre del món i el setè amb un índex de desenvolupament menor. L’objectiu principal del projecte Pôle Goundi és la generació d’electricitat per abastir l’hospital de la zona, fundat fa 20 anys i que actualment depèn del gasoil com a única via d’obtenció energètica. Per promoure l’economia local i evitar aquesta dependència absoluta, han ideat un projecte de generació elèctrica mitjançant la gasificació dels cors de les panotxes de blat de moro, que són els principals residus agrícoles produïts per la població txadiana, i que en aquest moment està en fase de proves. La marxa del gasificador esta programada per finals d’any, moment en que s’enviarà a Goundi com a projecte pilot per a demostrar les seves múltiples aplicacions (alimentar la bomba d’un pou d’aigua, abastir l’hospital, petits tallers..). També serà el moment en que s’imparteixin els cursos de formació a la població local.
La segona fase del projecte contempla la construcció des de zero d’un gasificador, utilitzant materials senzills i de fàcil obtenció de manera que els mateixos habitants de Goundi puguin construir i mantenir els seus propis gasificadors sense dependre d’ajudes externes, assolint un estat d’autosuficiència i independència vers els combustibles fòssils i les ajudes purament assistencials.
El projecte ha comptat amb el suport del Centre de Cooperació al Desenvolupament de la UPC i actualment s’ha llençat una campanya de micromecentage que es tancarà a finals del mes de novembre. Si voleu més informació o voleu col·laborar us podeu adreçar a jordi.giral.guardia@citcea.upc.edu o a http://goteo.org/project/gasificador-opensource-en-el-chad/home


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog