Passa al contingut principal

Imagina que dónes la mà un infant i apareix un plat de menjar...

La crisi ha produït noves famílies i infants en situació de pobresa, fes el que estigui a les teves mans perquè més de 220 infants i les seves famílies se'n puguin ensortir.


Benvolguts amics i amigues, per molta màgia en la que creguem, aquí al Raval la realitat resulta, cada any que passa, més dura.

Us podríem escriure estadístiques i números sobre el nombre d'infants que a casa només poden menjar un dels àpats en condicions; el nombre creixent de famílies que no poden fer front a les factures de subministraments bàsics com la llum o l'aigua; les cada cop més habituals demandes de bosses d'aliments; la quantitat d'adolescents que tenen problemes a les dents per no poder pagar una senzilla obturació de càries; el nombre d'atencions psicològiques a infants que pateixen les conseqüències de no tenir cap ingrés econòmic a la unitat familiar...

Són moltes i molt variades les situacions d'exclusió i pobresa que veiem com augmenten. No volem avorrir-vos amb les nostres estadístiques. Volem que penseu les coses que podem fer si ens ajudeu. Amb els vostres donatius podem donar atenció psicològica als infants i a les seves famílies; podem detectar i corregir els problemes d'aprenentatge de molts infants; donem dinar a infants i adolescents que no tenen beca de menjador i a algunes famílies, fins i tot, els donem esmorzar; podem oferir beques perquè joves puguin seguir estudiant; podem comprar material escolar bàsic; podem oferir-los casals i colònies durant les vacances escolars... podem, en definitiva, plantar cara a situacions que exclouen a petits i adults de poder gaudir de les mateixes oportunitats que la majoria.

Amb tot el bany de realitats dures que estem vivint encara avui, després de cinc anys escoltant a parlar de crisi o de recessió i conjuntures econòmiques adverses, tenim moltes esperances. Esperances perquè quan us demanem el vostre suport, no només ens l'imaginem, el rebem; esperances perquè de mica en mica anem fent nous amics -no dels imaginaris-, dels que s'arramanguen; esperances perquè la feina que fem va donant petits fruits, encara que costi d'imaginar.

S'acaba el 2013 però no s'acaben les situacions de risc d'exclusió i d’empobriment. Voleu donar la mà als infants i famílies amb qui treballem? No fareu que apareguin plats màgics de menjar, però sí que els esteu ajudant a obrir un camí per fer front al futur. Voldreu ajudar-nos a fer realitat el somni?

Gràcies a totes i a tots
Xavier Campà i de Ferrer
President


Podeu fer el vostre donatiu per transferència o ingrés bancari 
al compte de "la Caixa"  2100 - 3063 - 92 - 2200049350

Més informació i vies de col·laboració a: http://www.centreobertgavina.org/

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog