Passa al contingut principal

Crònica de la visita a Migrastudium

El passat 21 de març, el Lluis Muñoz, SI, Director de la Fundació Migra Studium i en  Salvador Busquets, responsable de la xarxa d’entitats socials de la Companyia a Catalunya,  ens van rebre a la seu d’aquesta institució.

La Fundació Migra Studium és un centre social de la Companyia de Jesús amb la que Antics Alumnes de Casp ja va iniciar la seva col·laboració fa uns anys i a qui li va atorgar el Premi Carrasco i Formiguera l’any 2010. La visita va permetre conèixer l’actual capella del Palau, del 1246, abans capella dels templers de Barcelona, les  reformes que s’estan fent per millorar les condicions de l’habitat d’atenció i residència, i els tres grans blocs: Migra Actua, Migra Dialoga i Migra Reflexiona, a més del  programa de voluntariat.

Migra Actua inclou l’Espai d’Acollida Lingüística i de Formació Laboral dirigit principalment a emigrants, el Projecte Som-hi, per nens i nenes del Districte de Ciutat Vella de Barcelona que estan cursant l'educació Primària, i el Grup de voluntaris CIE-BCN  que acompanyen a persones immigrants que es troben recloses al Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de la Zona Franca de Barcelona, fent visites i  facilitant la cobertura de les seves necessitats i la connexió amb l’exterior.

Migra Dialoga, es centra en l’espai interreligiós, exposició interactiva on es mostren les principals característiques de les diferents religions afavorint una dinàmica de diàleg. Es un espai únic en el tractament d’aquesta temàtica i per ell van passar l’any passat, més de 2000 nois i noies.

Si voleu més informació us podeu dirigir a http://www.migrastudium.org/php/index.php. I si us animeu a ajudar, no ho dubteu! 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog