Passa al contingut principal

Crònica de la visita a Migrastudium

El passat 21 de març, el Lluis Muñoz, SI, Director de la Fundació Migra Studium i en  Salvador Busquets, responsable de la xarxa d’entitats socials de la Companyia a Catalunya,  ens van rebre a la seu d’aquesta institució.

La Fundació Migra Studium és un centre social de la Companyia de Jesús amb la que Antics Alumnes de Casp ja va iniciar la seva col·laboració fa uns anys i a qui li va atorgar el Premi Carrasco i Formiguera l’any 2010. La visita va permetre conèixer l’actual capella del Palau, del 1246, abans capella dels templers de Barcelona, les  reformes que s’estan fent per millorar les condicions de l’habitat d’atenció i residència, i els tres grans blocs: Migra Actua, Migra Dialoga i Migra Reflexiona, a més del  programa de voluntariat.

Migra Actua inclou l’Espai d’Acollida Lingüística i de Formació Laboral dirigit principalment a emigrants, el Projecte Som-hi, per nens i nenes del Districte de Ciutat Vella de Barcelona que estan cursant l'educació Primària, i el Grup de voluntaris CIE-BCN  que acompanyen a persones immigrants que es troben recloses al Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de la Zona Franca de Barcelona, fent visites i  facilitant la cobertura de les seves necessitats i la connexió amb l’exterior.

Migra Dialoga, es centra en l’espai interreligiós, exposició interactiva on es mostren les principals característiques de les diferents religions afavorint una dinàmica de diàleg. Es un espai únic en el tractament d’aquesta temàtica i per ell van passar l’any passat, més de 2000 nois i noies.

Si voleu més informació us podeu dirigir a http://www.migrastudium.org/php/index.php. I si us animeu a ajudar, no ho dubteu! 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

L'Antic alumne Guillem Alemany, ens deixa als 22 anys

El passat 7 d'abril ens va deixar el Guillem Alemany Francès, antic alumne de la promoció 2015 que els darrers anys havia col·laborat amb l'associació participant en les taules d'orientació professional de segon de batxillerat. Els seus companys del GCCC li han escrit una vetlla i, juntament amb professors i tota la família de Casp, li han preparat un mural de vetlla virtual. Ho adjuntem a continuació. Descansi en Pau. "Monitors/es, exmonitors/es, professorat i família de Casp, Us comuniquem la trista notícia de la mort dimarts dia 7 d'abril del Guillem Alemany Francès als 22 anys per un atac de cor sobtat. Exalumne de l'escola, participant incondicional de GPAC muntanya i dels campaments d'estiu, va ser durant 5 anys monitor del GCCC, passant per les colònies de 1r i 2n EP i els campaments de 2n ESO.  En les circumstàncies que estem vivint, la família el va haver d'acomiadar en intimitat. Ens trobarem més endavant per compartir el que sentim i fer-n

El nostre estimat Raimon Algueró ens ha deixat

De vegades hi ha notícies que colpeixen per la seva transcendència, i la d'avui és una d'elles. Amb el cor en un puny fem saber que el pare Raimon Algueró S.I., el nostre estimat Raimon, ens ha deixat a l'edat de 85 anys. Va néixer a Barcelona el dia de la Mercè del 1931 i va estudiar als Jesuïtes de Sant Ignasi, a Sarrià. Va fer el noviciat al Monestir de Veruela, a l'Aragó i el mestret a l'escola de Nostra Senyora de Montesión, a Palma de Mallorca. Precisament, en el darrer congrés espanyol d'antics alumnes d'escoles jesuïtes que es va celebrar a Palma de Mallorca, en Raimon va poder retrobar-se amb alguns dels alumnes que havia tingut durant la seva etapa a Montesión, d'on en guardava un gran record. Després va tornar a Barcelona, a Casp, on ha marcat una època i també romandrà al cor de tots els alumnes que han passat per l'escola. Referent per als qui hem estudiat a Casp en els darrers 50 anys, en Raimon ha deixat empremta a generacions d

Comunicat de l'Associació d'Antics Alumnes de Casp sobre la conferència acadèmica del 75è Dia de l'Antic

El proper 8 de novembre l’Associació d’Antics Alumnes de Casp ha organitzat una conferència a càrrec de Maria Eugènia Gay, antiga aluma i degana del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, titulada “L’advocacia i el dret com a garantia de convivència”. En aquest sentit, arran de les queixes, comentaris crítics i una notícia publicada la setmana passada, des de la junta que coordina l’Associació volem fer arribar les següents consideracions:     La conferència en qüestió és un acte acadèmic que s’emmarca, com altres anys, en la celebració del Dia de l’Antic Alumne de Casp i mai ha pretès tenir un contingut polític de cap mena . Veure-hi una mala intencionalitat en aquest sentit no respon a l’objectiu que ens vam marcar a l’hora de planificar aquesta activitat. Davant de la situació política que travessa el nostre país admetem la nostra equivocació en l’elecció del títol de la conferència , perquè no vam tenir en compte que, sense conèixer el veritable contingut, molts anti