Passa al contingut principal

Resum de la reunió de junta del mes de març


La junta ordinària de l’associació celebrada el passat 25 de març a l’escola, i després d’aprovar l’acta del passat mes de febrer, va tractar diversos temes que passem a exposar a continuació:

  • Tal com es va acordar en l’última reunió, la Comissió de Comunicació exposa la bona acollida que ha tingut entre els ex-alumnes els resums de junta (com aquest), que s’han començat a publicar al bloc de l’associació. Així mateix, també ha quedat penjat el resum de la Reunió de la Federació Espanyola d’Antics Alumnes del passat 21 de febrer, així com la crida per a antics alumnes que visquin fora i vulguin participar en el proper número de la revista. Una ex-alumna ja s’ha posat en contacte amb la comissió de comunicació per tal de poder explicar la seva experiència i està engegat el procés de posada en contacte amb altres ex-alumnes que viuen a l’estranger. Animem a tots aquells ex-alumnes que hi vulgueu participar a que us poseu en contacte amb nosaltres.
  • La reunió de la confederació Europea d’antics alumnes de jesuïtes, que ha tingut lloc a Dublín, ha posat sobre la taula dos punts essencials. Per una banda, l’any que ve se celebrarà el Congrés Europeu a Roma, a la tardor, per tal que coincideixi amb l’elecció del nou General de la Companyia de Jesús. El tema en què se centrarà el Congrés a Roma seran les migracions. El segon punt a tractar va ser el lloc on es faria el proper Congrés Mundial de 2021. Barcelona sona com a candidata. Durant la reunió cada país també va exposar els principals problemes que tenien a les seves respectives associacions, amb trets comuns a totes: falta d’antics alumnes, pèrdua de gent jove, falta de networking i pèrdua d’identitat. En un proper article s’exposarà amb més deteniment els punts tractats.
  • Es tracta la data de la futura (a data de celebració de la junta) presentació de l’associació als alumnes de batxillerat. Enguany, es planteja un nou mètode d’elecció dels delegats de curs. Aquests són els que actuaran com a representats de tots els seus companys en la junta de l’associació a partir que passin a ser ex-alumnes (és a dir, a partir de l’endemà del dia de l’Orla). Properament també farem un balanç de la jornada de presentació.
  • S’ha ajornat la celebració de l’Assemblea anual de l’associació al proper 18 de maig. Recordem que tots els antics alumnes hi sou convidats, tant si sou associats, com si no ho sou i voleu conèixer una mica més d’aprop l’activitat de l’associació. A través dels canals de comunicació oficials de l'associació es farà pública la convocatòria de l'assemblea.
Tot i que aquests són els temes principals tractats a la reunió, també es sol•licita l’opció de fer una reunió monogràfica de la junta per tractar noves activitats que interessin als antics alumnes, i es convida a participar en una propera junta als responsables de les rutes de la Cova de Sant Ignasi.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

L'Antic alumne Guillem Alemany, ens deixa als 22 anys

El passat 7 d'abril ens va deixar el Guillem Alemany Francès, antic alumne de la promoció 2015 que els darrers anys havia col·laborat amb l'associació participant en les taules d'orientació professional de segon de batxillerat. Els seus companys del GCCC li han escrit una vetlla i, juntament amb professors i tota la família de Casp, li han preparat un mural de vetlla virtual. Ho adjuntem a continuació. Descansi en Pau. "Monitors/es, exmonitors/es, professorat i família de Casp, Us comuniquem la trista notícia de la mort dimarts dia 7 d'abril del Guillem Alemany Francès als 22 anys per un atac de cor sobtat. Exalumne de l'escola, participant incondicional de GPAC muntanya i dels campaments d'estiu, va ser durant 5 anys monitor del GCCC, passant per les colònies de 1r i 2n EP i els campaments de 2n ESO.  En les circumstàncies que estem vivint, la família el va haver d'acomiadar en intimitat. Ens trobarem més endavant per compartir el que sentim i fer-n

El nostre estimat Raimon Algueró ens ha deixat

De vegades hi ha notícies que colpeixen per la seva transcendència, i la d'avui és una d'elles. Amb el cor en un puny fem saber que el pare Raimon Algueró S.I., el nostre estimat Raimon, ens ha deixat a l'edat de 85 anys. Va néixer a Barcelona el dia de la Mercè del 1931 i va estudiar als Jesuïtes de Sant Ignasi, a Sarrià. Va fer el noviciat al Monestir de Veruela, a l'Aragó i el mestret a l'escola de Nostra Senyora de Montesión, a Palma de Mallorca. Precisament, en el darrer congrés espanyol d'antics alumnes d'escoles jesuïtes que es va celebrar a Palma de Mallorca, en Raimon va poder retrobar-se amb alguns dels alumnes que havia tingut durant la seva etapa a Montesión, d'on en guardava un gran record. Després va tornar a Barcelona, a Casp, on ha marcat una època i també romandrà al cor de tots els alumnes que han passat per l'escola. Referent per als qui hem estudiat a Casp en els darrers 50 anys, en Raimon ha deixat empremta a generacions d

Comunicat de l'Associació d'Antics Alumnes de Casp sobre la conferència acadèmica del 75è Dia de l'Antic

El proper 8 de novembre l’Associació d’Antics Alumnes de Casp ha organitzat una conferència a càrrec de Maria Eugènia Gay, antiga aluma i degana del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, titulada “L’advocacia i el dret com a garantia de convivència”. En aquest sentit, arran de les queixes, comentaris crítics i una notícia publicada la setmana passada, des de la junta que coordina l’Associació volem fer arribar les següents consideracions:     La conferència en qüestió és un acte acadèmic que s’emmarca, com altres anys, en la celebració del Dia de l’Antic Alumne de Casp i mai ha pretès tenir un contingut polític de cap mena . Veure-hi una mala intencionalitat en aquest sentit no respon a l’objectiu que ens vam marcar a l’hora de planificar aquesta activitat. Davant de la situació política que travessa el nostre país admetem la nostra equivocació en l’elecció del títol de la conferència , perquè no vam tenir en compte que, sense conèixer el veritable contingut, molts anti