Passa al contingut principal

Reunió de la Confederació Europea d’Antics Alumnes dels jesuïtes a DublínEntre el 6 i el 8 del darrer mes de març va tenir lloc a Dublín la reunió de la Confederació Europea d’Antics Alumnes dels jesuïtes. Va ser la primera reunió presidida per l’Enrique Rebés, membre de la Junta de l’Associació d’Antics Alumnes del col·legi Sant Ignasi Sarrià, i actual president de la Confederació Europea, i també van participar dos representants de la Federació Espanyola i la presidenta de l’Associació de Casp, donats els objectius que s’anaven a tractar. Un cop presentats els breus informes de seguiment dels diferents països, la reunió es va focalitzar en dos punts: la trobada Europea del 2016 i la trobada Mundial del 2021.

La primera es celebrarà durant la tardor del 2016 a Roma, coincidint con la celebració de la Congregació General de la Companyia, en que s’elegirà nou General. Probablement tindrà una primera part constituïda per una peregrinació i una segona part, que es centrarà en el congrés en si mateix, sobre les Migracions. A la reunió es va donar a conèixer la forta experiència que la Companyia te a Catalunya sobre aquests temes, tant per entitats com Migrastudium, com pel treball actiu de diferents exalumnes de les nostres escoles, i es va oferir la col.laboració necessària. Respecte a la trobada Mundial, es va posar sobre la taula la proposta de Barcelona com a seu de l’encontre, insistint també en la proximitat en aquelles dates de la celebració del 500 anys del pas de Sant Ignasi per Manresa. Per acompanyar la proposta es va presentar el Camí Ignasià.


A la fotografia un exalumne del Clongowes Wood College, i antic Embaixador Europeu a Estats Units. Amb corbata verda, el nou president (li hauríem d’agrair que porti els colors de Casp!)


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog