Passa al contingut principal

Festa de l’Orla: Paraules de benvinguda a la nova Promoció 2105

Ahir divendres, 22 de maig, es va celebrar a Casp la festa de l'Orla de la Promoció 2013-2015. Des d'Antics Alumnes vam tenir el plaer de participar en la celebració i de dirigir unes paraules de benvinguda a aquesta Promoció com a nous exalumnes de l'escola. A continuació us transcrivim el discurs de la nostra presidenta:


“Benvolguts alumnes de la Promoció 2013-2015, benvolguda amiga i directora de batxillerat, Maria Josep Vilaclara. Benvolguts professors que ens acompanyeu, pares, mares, avis... Gràcies per permetre’m seure aquí amb vosaltres i gaudir d’una festa que feu que sigui tan maca i entranyable.

Avui és un dia molt especial i molt emotiu per tots vosaltres, culminació d’un procés que ens alguns casos es va iniciar fa ja 12 anys. Tanqueu una de les etapes més importants de la vostra vida per començar un nou i engrescador camí en el qual també entrareu a formar part d’aquesta gran comunitat mundial d’exalumnes de les escoles de la Companyia de Jesús de la que formen part milers de persones. Una comunitat en què un dels nostres reptes és afavorir la col·laboració entre tots els exalumnes del món, dins del que gosem anomenar “Exalumnes sense fronteres”.

Jo tinc l’honor de poder rebre-us a la porta d’Antics Alumnes, tot invitar-vos a passar i seguir el camí que vareu encetar fa més o menys temps. Fa uns dies us vam presentar ja les diferents activitats i serveis de la nostra Associació i ara, en aquest context festiu en el que esteu desitjant sortir al pati amb els vostres amics i familiars, no és el moment de tornar-ho a fer. Tan sols dir-vos que el nostre objectiu és afavorir l’ajuda mútua entre tots vosaltres i entre els que us van precedir i us seguiran. És el nostre desig actuar com caixa de ressonància per a que la formació humana, social i cristiana que heu rebut es potenciï, renovi i actualitzi al llarg de la vostra vida. Que sigueu persones Conscients, Compassives, Competents i Compromeses. Som conscients que en moments com els actuals tenim per endavant un gran repte, i que no podem romandre impassibles.
Sabem que no estem sols, que estem també amb antics alumnes d’altres escoles de Catalunya, d’Espanya i de la resta del món. Volem donar-nos recolzament en temps difícils i compartir bones estones, ajudar-vos en el camí que ara enceteu i rebre les vostres propostes i col·laboració. Volem constituir un espai de trobada, de propostes, de reflexió, de somriures reconfortants en temps difícils. Per això, comptem amb vosaltres, perquè junts podem millorar moltes coses i, si més no, el nostre racó de món.


Vull acabar amb paraules de dos generals de la Companyia molt apreciats, el Pare Arrupe i el P. Nicolas: “Sigueu homes i dones per als altres” però no patiu, “no es tracta de que sigueu els millors del món, sinó de que sigueu els millors per al món”.

Moltes gràcies i benvinguts a la vostra associació. Us esperem a tots vosaltres el proper dia 6 de Novembre en la vostra primera festa del Dia de l’Antic”.

Maria del Carme Llasat
Presidenta de l’Associació d’Antics Alumnes Casp - Sagrat Cor de Jesús

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog