Passa al contingut principal

Laudatio SI


Aquest matí el Vaticà ha fet publica la nova Encíclica del Papa “Laudatio SI” sobre “la cura de la casa comuna”, és a dir, el nostre Món. 

Nosaltres, antics alumnes de les escoles de la Companyia, i, en el nostre cas, del col·legi Casp-Sagrat Cor de Jesús, no podem restar muts davant d’aquest fet. Ens toca molt d’aprop. Primer com essers humans, ja que el propi Papa Francesc crida a tota la humanitat (us poso la versió castellana): “Ahora, frente al deterioro ambiental global, quiero dirigirme a cada persona que habita este planeta”. Segon, com persones educades en una espiritualitat ignasiana, que estima al món que l’envolta, que te present als més pobres i que ens crida a actuar des del lloc de la nostra missió i des del que podem fer un món millor.

La Companyia ha fet i està fent una forta aposta per l’educació en la sostenibilitat i l’ecologia (us proposo que doneu una ullada a Ecojesuit.com). El proper congrés europeu d’Antics Alumnes dels jesuïtes, que es celebrarà a Roma, tractarà sobre les migracions, i, entre d’elles, les dels refugiats climàtics, aquells, que com també diu l’Encíclica, “no son reconocidos como refugiados en las convenciones internacionales y llevan el peso de sus vidas abandonadas sin protección normativa alguna”. Entre els nostres exalumnes tenim persones molt implicades, alguns i algunes han participat com experts científics en el IPCC ; d’altres, des de moviments socials compromesos amb la sostenibilitat, des del seu càrrec de govern, la direcció del seu negoci, o el seu compromís personal, que al cap i la fi és el més important. L’Encíclica és el crit dels més vulnerables i d’allò més vulnerable, la Terra, “Esta hermana clama por el daño que le provocamos a causa del uso irresponsable y del abuso de los bienes que Dios ha puesto en ella”

Nosaltres som part objecte i subjecte, i  tenim una responsabilitat, hereva de la nostra educació i creixement, que no podem  oblidar.  Podeu trobar l’encíclica en castellà a:

Maria del Carme Llasat

Presidenta de l’Associació d’Antics Alumnes Casp-Sagrat Cor de Jesús

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog