Passa al contingut principal

L'Associació ha participat al Congrés d'antics alumnes d'escoles jesuïtes celebrat a PalmaEls passats dies 15 a 17 d’abril es va celebrar a Palma de Mallorca el Xè Congrés Nacional d’Associacions d’Antics Alumnes de Jesuïtes sota el lema "El Servicio del Bien Común. Solidaridad y Ciudadanía responsable". Organitzat per la Federació Espanyola i l’Associació d’Antics Alumnes del Col•legi de Montesión, vam poder comptar, a més de la presencia de més d’una desena d’associacions, amb el president de la Confederació Europea, Enrique Rebés, i el president de la Unió Mundial d’AA.AA, Alain Deneef. Això ens va recordar el sentit de pertinença a un cos estès a una gran part del món, amb milers d’antics alumnes formats en el mateix esperit de la pedagogia ignasiana però amb les peculiaritats de cada centre que enriqueixen la diversitat. Si Alain ens va mostrar els objectius, organització i accions de la WUJA (World Union of Jesuit Alumni), Enrique, o, millor dit, Quique, de l’Associació d’Antics de Sarrià, ens va presentar el proper Congrés Europeu, que tindrà lloc a Roma entre el 14 i el 16 de setembre d’enguany, sota el lema de la “Migració Mundial i Crisi de Refugiats. Temps de Contemplar i actuar”. Obert a tots els antics alumnes que vulguin participar, comptarà amb una peregrinació prèvia de Gubbio a Asís entre el 10 i el 14 de setembre, i un programa complet de conferències, seminaris i opcions d’experiències (recorregut ignasià, la Roma dels emigrants, etc.).

Però el congrés va anar més enllà de rebre informació. Dani Villanueva, SJ, ens va animar a treballar en les xarxes socials i ens va presentar l’”app” per a mòbil que estan desenvolupant amb l’ajuda de l’AA.AA d’Oviedo, entre d’altres. Josep Lluis Iriberri, SJ, que va ser professor de la nostra escola, va presentar les novetats en el Camí Ignasià. La solidaritat i la immigració van ser tractades per Chus de la Fuente, d’Entrecultures, i pels pares José Buades, SJ, director del Servei de Migracions, i Hector Vall, SJ, que va inaugurar el congrés. Javier Montserrat, SJ, va presentar-nos el repte actual entre “modernitat” i “comunitarisme”, mentre que diversos membres de l’escola van incidir en l’educació en la solidaritat que portava a terme l’escola. Va ser un programa intens i del qual ja anirem parlant més endavant, a fi de que tots els que estigueu interessats podeu conèixer més detalls, que va ser amenitzat per les converses entre companys de diferents escoles i les visites a l’església i la ciutat que tan generosament ens van explicar Miguel Garau, SJ i Gaspar Valero. Per cert, una anècdota del P. Garau va ser la visita d’un bisbe al col•legi de Montesión, que desprès de pregar a la càmera de Sant Alonso Rodríguez li va demanar com a regal unes medalles del sant...Anys desprès, no fa gaire, li va enviar, en agraïment, el seu solideu blanc dedicat.

Des d’aquí, el nostre agraïment a Javier Blas, president dels AA.AA de Montesión, i a tots els que han fet possible aquesta trobada.Comentaris

Entrades populars d'aquest blog