Passa al contingut principal

El nostre estimat Raimon Algueró ens ha deixat


De vegades hi ha notícies que colpeixen per la seva transcendència, i la d'avui és una d'elles. Amb el cor en un puny fem saber que el pare Raimon Algueró S.I., el nostre estimat Raimon, ens ha deixat a l'edat de 85 anys.

Va néixer a Barcelona el dia de la Mercè del 1931 i va estudiar als Jesuïtes de Sant Ignasi, a Sarrià. Va fer el noviciat al Monestir de Veruela, a l'Aragó i el mestret a l'escola de Nostra Senyora de Montesión, a Palma de Mallorca. Precisament, en el darrer congrés espanyol d'antics alumnes d'escoles jesuïtes que es va celebrar a Palma de Mallorca, en Raimon va poder retrobar-se amb alguns dels alumnes que havia tingut durant la seva etapa a Montesión, d'on en guardava un gran record.

Després va tornar a Barcelona, a Casp, on ha marcat una època i també romandrà al cor de tots els alumnes que han passat per l'escola. Referent per als qui hem estudiat a Casp en els darrers 50 anys, en Raimon ha deixat empremta a generacions de moltes famílies, batejant els més petits, casant a moltes parelles, acompanyant i guiant a la vida, en els moments més alegres, intensos i també al final, en els instants més colpidors. A Casp també ha estat, fins al darrer moment, consiliari de l'Associació d'Antics Alumnes, als que ha guiat espiritualment i ha acompanyant a congressos i assemblees per tot el territori sempre que ha pogut.

Ha viscut amb amor i ha pogut gaudir d'algunes de les seves grans passions fins al darrer moment. Amant de la muntanya, de la mar, la fotografia i, també, de les havaneres, cada estiu que podia s'escapava a l'Escala per escoltar-les. Català fins al moll de l'os, estimava aquesta terra com ningú i l'havia recorregut de nord a sud i des del mar fins el cim mes alt, fent Eucaristies als cims i banys a la platja amb la sortida del sol sempre que podia.

El seu comiat serà demà, divendres 21 d'abril a Santa Maria del Mar de Barcelona a les 17h, envoltat pels seus familiars, amics i companys.

El trobarem a faltar i el durem sempre al cor. 

Comentaris

 1. Vaig tenirvl'honor de coneixer al pare Alguero amb 16 anys i va estar una persona que em va marcar en molts aspectes, tant per qüestions solidaries com per la seva aportació envers l'recursionisme que ha marcar una part molt important de la meva existencia.
  Gràcies per tot!! D.E.P.
  Francesc Sanahuja
  Ex president de la FEEC
  Vice president de l'Acde

  ResponElimina
 2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

  ResponElimina
 3. Va ser consiliari del meu grup classe de 1r de BUP el curs 1979-80. El recordo bàsicament com un tros de pa.Era observador i sempre intentava ajudar els alumnes amb dificultats. ACS

  ResponElimina
 4. no soc una ex alumna soc mare de uns ex alumnes de casp, que van tindre la sort de teni al Raimon de consiliari, el Raimon sempre va estar el costat del meus fills i meu. Sempre et dure al cor.
  Raimon tu mai seras un plor, si no un sunriure fi que es dispersa com grills de taronge entre nosaltres

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog