Passa al contingut principal

El Novedades ja és història


En els darrers mesos el paisatge d’un dels trams del carrer Casp, situat a molt pocs metres del col·legi, ha patit un canvi important, que crida l’atenció als ulls dels veïns i sobretot dels qui durant anys vam estudiar a l’escola. L’edifici que anys enrere havia acollit l’antic Teatre i Cinema Novedades i també la sala recreativa, que ja fa anys estaven en desús, ja és història.

Obert el 1869, el Novedades va ser un dels teatres més actius de la ciutat fins a l'esclat de la Guerra Civil, i va acollir estrenes d'autors i obres importants, així com les actuacions de grans actors i cantants. Dedicat durant anys al cinema, el 1992 va recuperar-se com a teatre, fins que va tancar l'1 de maig de 2006

Al lloc que ocupava l'edifici ara hi ha un immens forat que permet veure l’interior d’aquesta illa de l’Eixample de Barcelona. Està previst que al seu lloc s’aixequi un hotel de luxe, establiments comercials i un interior d’illa ajardinada, accessible al públic.

La imatge actual obra la porta a recordar les tardes d’escapades d’antics alumnes de tots els temps per anar a jugar als futbolins, al billar i, ja més tard, a les màquines recreatives, de quan Internet encara era no havia arribat a les nostres vides. 


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog