Passa al contingut principal

Una cita amb el Dia de l'Antic

Retrobar-se, veure cares conegudes, posar-se al dia de la vida, recordar vells temps i passar una estona agradable amb les persones amb les quals vam compartir aula, assignatures, moments d’oci, sortides i tota una etapa d’aprenentatge al Col·legi dels Jesuïtes de Casp. Aquest és l’objectiu del Dia de l’Antic, que enguany ha tingut lloc el passat divendres 10 de novembre. La tarda abans, el dia 9 de novembre, a les 18 hores, l’expresident del Parlament, Joan Rigol, va pronunciar una conferència sobre l’ètica i la política, que van gaudir els més dels 50 assistents a l’acte.

 

El Dia de l’Antic, que enguany ha arribat a la 74 edició, va arrencar l’endemà a les 18 hores del 10 de novembre amb una visita al col·legi a càrrec d’antics alumnes i la directora de l’escola, i va ser seguit per la ja habitual eucaristia que, per primera vegada en molts anys, va notar l’absència del Raimon Algueró, recentment traspassat. A les 21 hores es va iniciar l’aperitiu al pati del col·legi, obsequi de l’Associació d’Antics Alumnes Casp i a les 22 hores, el sopar dels companys de l’escola, on, especialment, hi van assistir les promocions que celebren l’aniversari. Les escenes viscudes han estat, com cada any, emotives i molt gratificants. Des d’antics alumnes que feina dècades que no visitaven l’escola fins a d’altres que, malgrat fer poc que havien marxat, els costava reconèixer-la.Qui són els antics alumnes que han celebrat l’aniversari?
Els antics alumnes que enguany celebren una data especial són els que pertanyen a les següents promocions:
  • Promoció de 2007
Celebrà el 10è aniversari. Van acabar el mateix any que la companyia Apple va llançar el primer iPhone.


  • Promoció de 1992
Celebrà el 25è aniversari. I, precisament, l’any 1992 va ser un any històric per Barcelona doncs es van celebrar els Jocs Olímpics, que van transformar per sempre més la ciutat.


  • Promoció de 1977
Celebrà el 40è aniversari. L’11 de setembre d’aquell mateix any, va tenir lloc a Barcelona la manifestació per reclamar un nou Estatut, amb el lema Llibertat, Amnistia, Estatut d'Autonomia. El president de la Generalitat a l’exili, Josep Tarradellas, encara la va viure des de la distància.


  • Promoció de 1967
Celebrà el 50è aniversari. Van acabar l’escola el mateix any de la mort del guerriller argentí Ernesto "Che" Guevara, que va jugar un paper clau durant la revolució cubana.


  • Promoció de 1957
Celebrà el 60è aniversari. L’any que van tancar l’etapa escolar va ser el mateix que el cinema de Hollywood va perdre un dels seus grans ídols, Humphrey Bogart. Qui no el recorda a Casablanca?


  • Promoció de 1947
Celebrà el 70è aniversari. L’any 1947 va ser el mateix que es va crear l’Organització Mundial de la Salut i que l’Assemblea General de Nacions Unides va adoptar la Declaració Universal dels Drets Humans.


  • Promoció de 1942

Celebrà el 75è aniversari. L’any 1942 Espanya i la resta d’Europa vivien moments convulsos. A Espanya es projectava, per primera vegada, el NO-DO, notícies i documentals que s’emetien seguint el punt de vista del règim franquista i a la ciutat d’Amsterdam, Anna Frank i la seva familia, tots ells jueus, passaven a la clandestinitat per amagar-se de la persecució dels nazis, que començaven a sembrar el terror.
Comentaris

Entrades populars d'aquest blog