Passa al contingut principal

La Montserrat de la classe dels Pins


Per Jordi Garcia Brustenga
Promoció Casp 1991

El primer que em ve al cap quan m'arriba la notícia de la mort de la Montse és el llibre L'última baula d'una cadena, escrit per les seves joves, però sàvies filles i el seu marit, ja fa uns quants anys, on explicaven el que els ha tocat viure amb la greu malaltia de la seva estimada mare i dona. Les seves vivències em recorden el llibre L'home en busa de sentit, de Viktor Emil Frankl, quan diu "en realitat no importa què esperem de la vida, sinó si la vida espera alguna cosa de nosaltres". La vida els ha posat en unes condicions i en un límit del que és suportable i ells han hagut, pogut i volgut donar el millor de la persona humana, posant l'amor i la dignitat per davant de tot, malgrat tot. Ens passem la vida buscant-nos la vida, i és la vida qui ens busca a nosaltres. Admirable aquesta família. 

Però després, un cop passada la tempesta del record proper, em ve al cap el record llunyà, el de la Montserrat que vaig conèixer. La vaig veure cada dia durant unes quantes hores durant tot un curs, el meu primer curs d'EGB, a la classe dels Pins, a Casp. Fa molts anys ja, però la imatge m'arriba com un record calmat, acollidor, positiu. Tothom amb qui he parlat en tenim un bon record. Veníem d'altres centres i entràvem a una escola molt gran, un pèl seriosa i antiga. I ens rebia aquesta mestra, que era com una mare, carinyosa i potenciadora de tots els nostres talents. Gràcies Montserrat!!


Ara que, com molts exalumnes, sóc pare i visc els mestres des d'una altra perspectiva, valoro molt que a l'EGB tinguéssim la sort de tenir una persona que ens donés seguretat i, a la vegada, ens fes créixer en autonomia, ni que fos per anar a portar un missatge a la classe del costat o a la porteria. Tots plegats necessitem mestres vocacionals com la Montserrat i famílies que l'acompanyin, si s'escau, quan la vida et posa en el centre d'una terrible tempesta. 

Descansa en pau, Montse, la tempesta ja ha passat i no tornarà! 

La família Feliu convida a tots els antics alumnes de Casp i a tots aquells que ho desitgin a participar de l'eucaristia que es celebrarà en record de Montserrat Torruella i Barraquer el proper dimarts 6 de febrer a les 20 hores a l'església dels jesuïtes Sagrat Cor de Casp. 


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog