Passa al contingut principal

Comunicat de l'Associació d'Antics Alumnes de Casp sobre la conferència acadèmica del 75è Dia de l'Antic

El proper 8 de novembre l’Associació d’Antics Alumnes de Casp ha organitzat una conferència a càrrec de Maria Eugènia Gay, antiga aluma i degana del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, titulada “L’advocacia i el dret com a garantia de convivència”. En aquest sentit, arran de les queixes, comentaris crítics i una notícia publicada la setmana passada, des de la junta que coordina l’Associació volem fer arribar les següents consideracions:   

La conferència en qüestió és un acte acadèmic que s’emmarca, com altres anys, en la celebració del Dia de l’Antic Alumne de Casp i mai ha pretès tenir un contingut polític de cap mena. Veure-hi una mala intencionalitat en aquest sentit no respon a l’objectiu que ens vam marcar a l’hora de planificar aquesta activitat.

Davant de la situació política que travessa el nostre país admetem la nostra equivocació en l’elecció del títol de la conferència, perquè no vam tenir en compte que, sense conèixer el veritable contingut, molts antics alumnes i associats es podien sentir ofesos i interpel·lats amb connotacions negatives, cosa que mai ha estat la nostra voluntat. Demanem, doncs, disculpes a tothom que s’hagi pogut sentir ferit.

És per aquest motiu que es procedirà a modificar el títol de l’acte amb el lema “El paper de l’advocacia en la defensa dels drets de les persones”, canvi que s’incorporarà en tots els materials digitals que es publicaran als nostres canals de comunicació. 

Creiem que qualsevol esdeveniment que finalment pugui acabar servint per denunciar i posar de manifest possibles situacions d’injustícia són benvinguts. 

Per a la conferència en qüestió, que se celebra cada any com a valor afegit per als associats i antics alumnes de Casp, sempre s’intenta escollir algun company, antic alumne del col·legi o d’altres escoles de jesuïtes, amb una trajectòria vital o professional destacada, perquè vingui a parlar d’algun tema d’interès per als exalumnes. Enguany a la promoció de 1993, que celebra el 25è aniversari, hi ha l’antiga alumna Maria Eugènia Gay, degana de Col•legi de l'Advocacia de Barcelona, a qui vam convidar per tal que vingués a parlar de l’advocacia durant la història, des del dret romà i fins a l’actualitat, on el dret internacional també juga un paper cabdal en la defensa dels drets de les persones. Cal remarcar que l’any passat, el convidat va ser Joan Rigol, antic alumne dels Jesuïtes, que fou president del Parlament de Catalunya i president del Pacte Nacional per al Dret a Decidir. Altres anys s’ha convidat a metges per parlar de medicina, rectors d’universitat, empresaris o professionals d’entitats sense ànim de lucre per reflexionar del seu àmbit específic.

Sempre hem considerat l’Associació d’Antics Alumnes Casp com una plataforma oberta i impulsora de totes les activitats i iniciatives que enforteixin els llaços entre els antics alumnes, l’escola Casp i el projecte vital i pedagògic dels Jesuïtes a Catalunya, en base als valors que vam rebre de tots els nostres mestres, professors i companys durant els nostres anys d’educació.

En aquest sentit volem emfatitzar el dret a la llibertat d’expressió de tots, quelcom que s’ha de poder fer palès en les activitats que organitzem des de l’Associació, també d’aquesta conferència, oberta a ser un espai de diàleg, de debat, de lliure expressió on tots els antics alumnes que vulguem estem convidats a participar-hi. Pensem que en una democràcia com la que volem ha de poder parlar-hi tothom.

Lamentem els atacs personals que han rebut membres de la junta pel seu pensament i condició professional. La junta que coordina l’associació no respon a cap tarannà polític determinat, sinó que està integrada per antics alumnes de totes les promocions i edats que conformen un equip absolutament plural. Comptem amb persones, que molt lluny de la ideologia que se’ls pretén atribuir, van col•laborar, a nivell personal, a fer que l’escola de Casp estigués oberta el dia 1 d’octubre de 2017. Entre tots sempre hem recolzat fermament les decisions que l’escola ha pres, també en els darrers anys.

Les persones que estem tirant endavant l'Associació d'antics alumnes, ho fem de manera desinteressada i altruista. Un voluntariat que ens treu temps per les nostres famílies, amics i feina i del que no esperem res a canvi. Convidem a qualsevol persona que vulgui participar-hi a que ens ho comuniqui, doncs serà molt benvinguda. El que ens uneix i aquest és l’únic objectiu que ens mou, és l’estimació a l’escola i els valors que ens va transmetre.

Us animem a participar dels actes que organitzem, fer arribar propostes, aportacions, perquè totes ajudaran a sumar, i a implicar-vos per seguir creixent com a col·lectiu d’antics alumnes, a través de l’Associació.Barcelona, 18 d’octubre de 2018.


Descarregueu el comunicat
Comentaris

  1. "volem emfatitzar el dret a la llibertat d’expressió de tots". Por eso obligan a cambiar el título de SU PROPIA conferencia a la invitada. Lógica CASPosa.

    ResponElimina
  2. Lamentable. No sou vosaltres qui haurieu de demanar disculpes. I sobre la frase "atacs personals que han rebut membres de la junta pel seu pensament i condició professional" No haurieu de comdemnar a aquestes persones de mentalitat tan reccionaria en comptes de cedir?

    ResponElimina
  3. Patètic és poc. Com sempre, Casp en la seva línia...

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog