Passa al contingut principal

Fes Mindfulness!

Des de l'Associació d'Antics Alumnes de Casp, en col·laboració amb el Postgrau en Mindfulness i Psicoteràpia d'IL3-UB, hem obert un grup de Mindfulness adreçat als membres de l'associació. 
Si et notes mentalment cansat/da, tens problemes per concentrar-te, tens la sensació que els compromisos i obligacions del dia a dia et saturen, et convidem a participar en un programa d’entrenament en mindfulness de 8 sessions de dues hores de duració, en format grupal. Aquest programa s'aplicarà presencialment al Col·legi Casp.
Les sessions es realitzaran els dilluns de 18-20h, des del dia 29 d'abril fins el dia 1 de juliol. Tindran una periodicitat setmanal (amb l'excepció de dues setmanes que tenen un dilluns festiu). Durant la realització d’aquest programa aprendràs una sèrie d’exercicis i recursos que t'ajudaran a centrar-te i gestionar els teus estats corporals, emocionals i mentals, que posaràs en pràctica durant les sessions i a casa.Mindfulness és un anglicisme que s’ha traduït de diferents maneres, predominant les expressions “Atenció Plena” i “Consciència Plena”. L’entrenament en mindfulness inclou prendre consciència de la respiració, de la dimensió corporal, dirigir l’atenció cap a la naturalesa transitòria de l’experiència sensorial, i orientar un canvi d’atenció en totes les modalitats sensorials.L’evidència actual suggereix que el tret o estat mental de mindfulness pot ser desenvolupat per mitjà d’una sèrie d’intervencions que poden ser aplicades per incrementar algunes capacitats cognitives així com per millorar el nivell de salut i benestar. Els estudis confirmen que l’activitat mental pròpia de la pràctica de mindfulness és capaç de canviar significativament el cervell, activant i enfortint diferents zones cerebrals i provocant canvis morfològics estables en l’escorça cerebral. Existeix evidència que les persones que practiquen la tècnica de forma constant milloren en rendiment cognitiu, memòria, concentració, regulació de les emocions, gestió de l’estrès, o la seva resposta immunitària, entre d’altres efectes.
En la darrera dècada, l’entrenament en habilitats mindfulness ha multiplicat de forma important les seves aplicacions clíniques en psicologia, medicina, educació i en l’àmbit empresarial. En l’actualitat, un nombre creixent de professionals de diferents especialitats estan mostrant el seu interès en les tècniques de mindfulness, que estan essent integrades formalment en una gran varietat d’aplicacions.    

El termini per inscriure's serà del 3 de març al 10 d'abril. NOMÉS hi ha 20 places disponibles, que s'otorgaran per rigorós ordre d'inscripció. Anima't!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog