Passa al contingut principal

Fes córrer la música de #Compassats! Neix un projecte per acompanyar els qui conviuen amb l'Alzheimer durant el confimanentDes d'Antics Alumnes ens hem adherit al projecte #Compassats, una iniciativa absolutament desinteressada que ha nascut per fer arribar la música, acompanyada d’activitats musicoterapèutiques als afectats d’Alzheimer i els seus cuidadors durant el confinament provocat per la pandèmia del coronavirus. 
Musicoterapeutes i músics voluntaris s’han unit per fer arribar les seves peces, amb suggeriments terapèutics, i acompanyar els qui conviuen amb aquesta malaltia. La idea la va impulsar de manera desinteressada  Singular. Música i Alzheimer, una consultora especialitzada en musicoteràpia per a persones afectades de demències i els seus cuidadors. A través de les xarxes socials i de la web de Compassats es proposen activitats musicoterapèutiques amb vídeos breus, precedit d’una actuació o peça musical.
El projecte compta amb la valuosa col·laboració de músics voluntaris  (aficionats i professionals), de totes les edats i estils, que estan aportant el seu talent i escalf per fer arribar, la música a casa de persones afectades per l’Alzheimer.
La iniciativa, que va començar de manera molt senzilla, ha anat creixent en pocs dies amb l’adhesió d’organitzacions, professionals i persones del món de la salut, de la televisió, el periodisme i l’àmbit cultural, que estant donat el seu suport.
Participació de Dani Alegret, antic alumne de Casp
El projecte també compta amb la participació de diversos ambaixadors, persones vinculades al món de la salut, la cultura i la música, entre els quals el compositor i membre d'Els Amics de les Arts, Dani Alegret, antic Alumne de Casp. 
També donen suport els actors Quim Masferrer, Pere Vallribera, Nuria Gago, la neuròloga Mercè Boada, les musicoterapeutes Mónica de Castro, Melissa Mercadal, el compositor i director d'orquestra Salvador Brotons, la soprano Begoña Alberdi, el tenor Roger Padullés, el bateria de Gossos, Santi Serratossa i el cantant de Gossos, Natxo Tarrés. 
La presidenta de la Federació d'Associacions de Familiars Malalts d'Alzheimer Catalunya, Inma Fernández, la presidenta de la Fundació Pasqual Maragall, Cristina Nadal, i la periodista i presentadora Xantal Llavina també recolzen aquesta iniciativa, que amb el lema Comparteix la música de Compassats convida a tothom a participar-hi!  

Fes córrer la música de Compassats!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog