Passa al contingut principal

Posicionament de l’Associació d’Antics Alumnes Casp sobre l’ús del català a l‘escola


En la reunió de la junta directiva celebrada el passat 13 de desembre de 2021, es recorda que el ‘Col·legi Jesuïtes Casp – Sagrat Cor de Jesús’ s'ha posicionat des de ja fa molts anys al costat del país i la seva llengua, defensant sempre la seva catalanitat i l'ús del català com a idioma troncal d'impartició de coneixement i de formació de persones. Com a exemples, ja als anys 70 es va optar, per acord del claustre, per l’ús del català com a llengua vehicular al batxillerat. També als anys 80 Casp va incorporar de forma pionera una doble línia d’ensenyament, a més d'en castellà, apostant per seccions on tot s’impartia en català. Des de l'Associació d’Antics Alumnes de Casp som ferms defensors de la llengua que ens han anat inculcant professors de totes les etapes i en totes les generacions i ens posicionem a favor de tot allò que l’escola ens ha ensenyat, a favor del català com a llengua troncal d’ensenyament a les escoles. Una llengua que, amb dades a la mà, està en regressió i cal defensar-la perquè pugui mantenir-se com a eix emocional, cultural i acadèmic dels seus parlants.

L’Associació creu fermament que l'aprenentatge d'idiomes és bàsic en les diferents etapes formatives. Per tant, també estem convençuts que l'excel·lència educativa passa per la introducció de més hores d'idiomes en totes les etapes on sigui possible, a més d’establir sempre criteris d’excel·lència formativa per garantir-ne la millor preparació. I creiem fermament en el model d’immersió lingüística de Catalunya. Aquest model ha permès, any rere any, i com s’ha anat demostrant empíricament, que els estudiants finalitzin l’etapa d’estudis obligatoris amb sòlids coneixements de català (el que també garanteix la pervivència de la llengua pròpia de Catalunya) i de castellà (en alguns casos per sobre d’altres regions de l’estat).

En aquest sentit, també ens posicionarem al costat de qualsevol iniciativa que, tant des del Col·legi Casp, com des de la Fundació Jesuïtes Educació, la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, o el Govern de la Generalitat de Catalunya en darrera instància, defensi sense fissures el model d’immersió lingüística de Catalunya a les escoles, i en català.


DESCARREGA EL DOCUMENTEntrades populars d'aquest blog